Elstartolt a tram-train: már utasokat is szállít Hódmezővásárhely és Szeged között

A menetrend szerinti szerelvény november 29-én, hétfőn hajnali fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról. Ezzel a NIF és a Swietelsky Vasúttechnika újabb nagy projektje valósult meg. Stábunk videot is készített a korábbi próbaútról.

Tovább

Videó készült a Swietelsky Vasúttechnika munkáját segítő nehézgépekről a Kőér utcai járműtelepen

Jól halad a munka a BKV Kőér utcai járműtelepén, ahol a Swietelsky Vasúttechnika a metrófelújításának kiszolgálásán túl a III. számú líra átépítését is végzi.

Tovább

Videó készült a Nagyvárad tér metróállomás föld alatti munkálatairól

Komoly kihívás elé állította a Swietelsky Vasúttechnika csapatát, hogy folyamatos metróközlekedés mellett kellett elvégezni a pályafelújítási munkálatokat a Nagyvárad tér metróállomáson.

Tovább

November végén gördülnek ki a végállomásokról az első menetrend szerinti tram-train szerelvények

A hazánkban egyedülállónak számító közlekedési megoldás nagyvasúti kivitelezési munkáit a Swietelsky Vasúttechnika Kft. valósította meg.

Tovább

Az országban egyedülálló megoldást alkalmazott a Swietelsky a BKV járműtelepén

A Swietelsky Vasúttechnika a budapesti M3-as metró felújításának logisztikai központjában egyszerre több dolgot csinál: vágányokat épít át, ideiglenes közúti kapcsolatot épít, miközben folyamatosan kiszolgálja a metróépítést.

Tovább
Fotók: magyarepitok.hu és Swietelsky Vasúttechnika Kft.

5 vágányt ível át a Gödöllő közlekedését javító felüljáró

A Gödöllő és Hatvan közötti vasúti pályakorszerűsítés során a kivitelezési munkák fővállalkozója, a SWIETELSKY Vasúttechnika Kft. 143 méter hosszú közúti felüljáróval váltotta ki a korábbi szintbeni kereszteződést Gödöllőn, a Köztársaság útnál.

Tovább

Munkában a Swietelsky Vasúttechnika gépparkja – Galéria

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. nagygépei segítik a fővárosi agglomeráció legnagyobb forgalmú vasúti pályájának átépítését. Fotósaink a helyszínen jártak, és megörökítették a gépeket munka közben.

Tovább
KórházSuli Alapítvány

Támogatjuk a KórházSuli Alapítványt

A Swietelsky Vasúttechnika pénzadománnyal segíti az iskolából kimaradó, tartósan beteg gyerekek kórházi és otthoni oktatásában aktív szerepet vállaló KórházSuli Alapítványt.

Tovább

Kilenc építőipari mérnök boldogulását segíti a SWIETELSKY Vasúttechnika ösztöndíjprogramja

A fiatal tehetségek egy éven át anyagi és szakmai, gyakorlati támogatást is kapnak a SWIETELSKY Vasúttechnika Kft-től a tehetséggondozó projektben.

Tovább
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

M3-as metró: teljesen speciális eszközrendszerrel dolgozik a SWIETELSKY Vasúttechnika

Az M3 metróvonal rendkívül korlátozott keresztmetszeti méretekkel készült el, még a SWIETELSKY Vasúttechnika speciálisan metróépítésre kifejlesztett munkavonatain is kisebb-nagyobb átalakításokat kellett végrehajtani, hogy beférjenek az alagútba.

Tovább

Öt éve újult meg a békéscsabai vasútállomás

A békési megyeszékhely történetének egyik legnagyobb fejlesztése volt a 2013-ban kezdődött állomásfelújítás, amely a Swietelsky Vasúttechnika vezetésével a Csaba-2013 konzorcium kivitelezésében valósult meg. A teljes projekt nemcsak vasútépítést, hanem műemlékvédelmet és átfogó városrész-rehabilitációt is jelentett.

Tovább

M3-as metró: 2022 tavaszán ismét a forgalomé lesz három belvárosi állomás

A Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák is megnyílik az utasforgalom között: az állomásokon a SWIETELSKY Építő Kft. dolgozik. Az alagutakban a Swietelsky Vasúttechnika pedig már befejezte a bal vágány cseréjét és elkezdte a jobb vágány bontását.

Tovább

„Amikor elkezdünk vasutat építeni, sejtjük, hogy rendkívüli dolgokkal találkozunk majd” – Interjú a Hónap Mérnökével

Vasútépítő mérnökként a vízépítéstől a széles nyomtávú vasúti munkákon át az autópálya építésben is kiválóan helytállt. Vargabetűkkel színesített pályájának jelenlegi állomása az M3 metró felújítása, amelynek szépségeiről és kihívásairól is beszámolt a Hónap Mérnöke, aki augusztusban Szalay Alajos, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. főépítésvezetője.

Tovább

Swietelsky Vasúttechnika tehetséggondozás: két pályázat is indul

Szeptember 5-ig várják a Műegyetem hallgatói és oktatói jelentkezését.

Tovább

A Swietelsky Vasúttechnika óriási gépláncait a kiemelt jelentőségű elővárosi vonalon is bevetették

A Gödöllő és Hatvan közötti vasúti vonalszakasz pályaépítését a Swietelsky Vasúttechnika végzi, a három éve tartó munkálatokban 27 kilométeres pályát építenek át, és korszerűsítik a felsővezeték hálózatot is.

Tovább

Látványos haladás az M3-as metrón: már a mozgólépcsőket építik be a belvárosi állomásokban

Immár a középső szakasz mind a kilenc megállóján dolgozik a SWIETELSKY Építő Kft., a síneket pedig a Swietelsky Vasúttechnika Kft. modernizálja a Nagyvárad tértől a Lehel térig is.

Tovább

Megismerkedtünk a Swietelsky Vasúttechnika új ügyvezetőivel – interjú

Tovább dolgozik a Swietelsky Vasúttechnika az M3-as metró felújításán. A cég élére az év elején új ügyvezetők kerültek. Mindketten igen tapasztalt szakemberek, dolgoztak már számos építőipari beruházáson, de mindkettőjüknek a vasút jelenti a szakma csúcsát. Vadkerti-Tóth Tihamérral és Vingelmann Szabolccsal, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetőivel beszélgettünk a kinevezésük óta eltelt fél év munkájáról, és arról, hogy mit szeretnének elérni a több mint 360 főt foglalkoztató cég élén. Mindemellett megkérdeztük őket az M3-as metró építkezéséről is az aktuális sajtóhírek kapcsán.

Tovább