Fenntarthatóság

Fenntarthatóság

Fenntarthatóság

Környezetvédelem
Környezetvédelem

Az építőipar valamennyi területe, ennél fogva a vasútépítés is természeténél fogva energia- és erőforrás-igényes iparág. Ahhoz, hogy mégis fenntarthatóan és a jövő megóvását szem előtt tartva tudjon működni, ahhoz elengedhetetlenül fontos a természetvédelmi, újrahasznosítási és hulladékgazdálkodási szempontok minél szélesebb körű figyelembevétele, és ezeket alapul vevő koncepciók kialakítása és alkalmazása. A SWIETELSKY cégcsoport és annak valamennyi tagvállalata a megvalósuló projektek során törekszik ezen szempontok figyelembevételére és a kímélő eljárások és a környezetbarát berendezések használatának biztosítására.

A munkatársak környezetvédelmi- és minőségtudatosságának folyamatos fejlesztése nagyon fontos a teljes cégcsoport, így a Swietelsky Vasúttechnika Kft. számára is. Ahhoz, hogy a vállalat fenntarthatóan tudjon működni szükség van a kollégák felelősségteljes gondolkodására és viselkedésére. A döntések meghozatalakor fontos figyelembe venni a munkatársak képességeit, motivációját, egészségét és biztonságát. A cégcsoport tagvállalataként a Swietelsky Vasúttechnika Kft. is törekszik arra, hogy az üzleti, ipari tevékenységének a környezetre és a társadalomra gyakorolt negatív hatásait csökkentse, ugyanakkor a pozitív hatásokat erősítse.

A cégcsoport számára kiemelt jelentőséggel bír, hogy tagvállalatai betartsák az összes, a piacot és ágazatot érintő környezetvédelmi előírást és rendeletet, és elkerüljék az üzleti tevékenységnek az emberekre és természetre kifejtett negatív hatását. Ennek érdekében a Swietelsky AG lépést tart a kutatás és a technológia jelenlegi állapotával, a cégcsoport részt vesz speciális kutatási projektekben.

A SWIETELSKY cégcsoport fenntarthatósági jelentése elérhető az alábbi linken.