Hírek

Hírek

Átadták az M3-as metró újabb két állomását – ma már használhatják az utasok

Átadták az M3-as metró újabb két állomását – ma már használhatják az utasok

Újabb két állomást vehetnek ma használatba az utasok: ma átadták az M3-as metró Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomását. Így délutántól a Kőbánya-Kispest végállomástól már a Deák Ferenc térig lehet utazni a metróval, vagyis Dél-Pest felől átszállás nélkül elérhetővé válik a belváros, az M1-es földalatti, valamint az M2-es metró.

 

 

A Deák Ferenc tér állomáson tartott sajtótájékoztatón Bolla Tibor a BKV Zrt. vezérigazgatója, a kormány képviseletében Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere tartott nyitóbeszédet, majd bemutatták a megújult állomásokat. A Deák Ferenc tér és Ferenciek tere metróállomások között szerelvények szállították a vendégeket és a sajtó képviselőit, közben mindkét helyszínen megtekinthették az új utasforgalmi tereket.

 

 

Az állomások újjászületése a Lehel tértől a Nagyvárad térig a SWIETELSKY Építő Kft. kivitelezésében valósul meg, a vasúti sínrendszert pedig az azonos konszernhez tartozó, külön irányítású Swietelsky Vasúttechnika Kft. építi ki. Az egyes szakági terveket pedig a FŐMTERV Zrt. készítette.

 

Cikkünket hamarosan bővítjük a részletekkel.