Hírek

Hírek

Számokban és videóban hoztuk el, mi minden készült el a felújított Gödöllő-Hatvan vasútvonalon

Számokban és videóban hoztuk el, mi minden készült el a felújított Gödöllő-Hatvan vasútvonalon

Képekben és látványos videófelvételen is bemutattuk már a felújított, decemberben átadott Gödöllő-Hatvan vasútvonalat. A szakasz pályaépítését a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végezte. 27 kilométeres pályát építettek át és korszerűsítették a felsővezeték hálózatot is - a munkálatokról gyakran beszámoltunk. Most azonban olyan adatokat szedtünk össze a sikeres projektről, amilyenek hasonló összefüggésben még sehol nem voltak láthatók. Adatvizualizációs videonkból kiderül például, hogy három futballpályányi peront és 127 teniszpályányi zajvédő fal épült a beruházás során.

 

 

A Gödöllő - Hatvan vonalszakasz korszerűsítésének részeként új különszintű vasúti kereszteződés épült Gödöllőn a vasútállomás szomszédságában lévő Köztársaság útnál. A korábbi szintbeni útátjárót kiváltva 143 méteres hosszúságú hídszerkezet jött létre a Swietelsky Vasúttechnika Kft. munkájával. Erről egyik korábbi cikkünkben írtunk részletesen, a Kónya Viktor projektvezetőtől kapott részletes információk alapján.

A Gödöllő-Hatvan vasútvonal felújítása a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Budapest-Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítésén belül valósult meg.