Hírek

Hírek

Ismét bevetették a KIAG szabályzógépet a Kőér utcai pályahálózat átépítésén

Ismét bevetették a KIAG szabályzógépet a Kőér utcai pályahálózat átépítésén

Rendszeresen beveti a nagygépes eszközparkját a Swietelsky Vasúttechnika Kft. a BKV Kőér utcai járműtelepén. A cég az M3-as metró rekonstrukciójához kapcsolódó felújítási munkálatokat végzi a területen: a vágányok és kitérőkapcsolatok átépítésének befejező szakaszánál jár. 

 

 

A pályahálózat átépítése során már többször alkalmazták a 08- 475 UNIMAT 4S KIAG szabályzógépet, most egy új vágánykapcsolat kialakításánál volt feladata. 

 

 

Ez a nagygép fekszintre és irányra szabályozza a vágányokat és kitérőket, így kialakítva a tervezett geometriát. A geodéziai szakemberek egy GEDO rendszer segítségével előzetesen felmérik a vágány paramétereit.  A mérési adatokat egy adathordozó segítségével betáplálják az Unimat 08-475/4S kitérő aláverő gép vezérlőegységébe. Ezen adatok alapján végzi el a szabályozási munkát a gép. 

 

 

A 151. számú kitérő és vágánykapcsolatai kialakításán már októberben is dolgozott a Swietelsky Vasúttechnika. Lapunk egyedüliként számolt be arról, hogy a kivitelező cég a mostani ütemben új vágánykapcsolatot alakít ki, az eddig ütközőbakkal végződő XVIII. számú csonkavágány és a XV. számú vágány összekapcsolásával.