Hírek

Hírek

Megtartottuk a hagyomásnyos Swietelsky Vasúttechnika horgászversenyt

Megtartottuk a hagyomásnyos Swietelsky Vasúttechnika horgászversenyt

Idén már tizenharmadik alkalommal rendeztük meg a kihívást, aminek ezúttal is a Vas vármegyei Zsennyén található horgásztó adott otthont. Az idei megmérettetésen 35-en, kollégáink és vendég versenyzők vettek részt.

Minden évben nagy várakozás előzi meg az őszi találkozót, amikor is összegyűlnek a pecázást kedvelő kollégáink, hogy megtartsák a hagyományos SWIETELSKY VASÚTTECHNIKA horgászversenyt. A korábbi évekhez hasonlóan idén is több vendég horgász is részt vett a megmérettetésen. A szeptember 8-i közös kikapcsolódásnak ezúttal is a Vas megyei Zsennye adott otthont. A helyi horgásztó 2003-ban nyitotta meg kapuit a pecás társadalom előtt. Azóta az intenzív telepítéseknek és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, a három tórendszerből álló terület a horgászok kedvelt tava lett.

A szeptember eleji versenyen két fordulóban mérték össze tudásukat kollégáink, és a vendég pecások. Mindegyik körben új helyre kellett ülni, és fordulónként mérlegelték a fogott mennyiséget. Az összsúlyba csak a verseny ideje alatt megszákolt (élő) hal számított bele. Pecázni csak egy bottal, egy darab egyágú horoggal és választható készséggel (úszós, feeder, fenekező) lehetett. Minden részvevő számára előírás volt a halakkal való kíméletes bánásmód, ezért a kifogott uszonyosokat kötelező volt megfelelő haltartóban tartani. Ez alól csak a 10 kg feletti példányok számítottak kivételnek, ezek mérlegelését azonnal jelezni kellett a bíráknak és kíméletesen vissza kellett helyezni a tóba. Fontos szabály volt, hogy a verseny során nem lehetett elektromos kapásjelzőt használni. Aki a szabályokat megszegte, első figyelmeztetés után kizárásra számíthatott. 

A versenyzők értékelése a kifogott halmennyiség után kapott, fordulónkénti helyezési számok összesítésével történt. A résztvevők végül – két fordulóban – összesen 1232 kg-nyi fogást értek el. A jó hangulat és a kiváló társaság mellett idén is értékes ajándékok (tárgynyeremények és kupák) várták a legjobb eredményt elért pecásokat. A verseny végén a mérlegelések és összesítések után 2023-ban is az első helyezést Szélesi Csaba szerezte meg, második Vingelmann Szabolcs lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Czizmazia Károly léphetett fel.

A legeredményesebb vendéghorgász Mell Tamás lett, közel 87 kilogrammos összfogással, a legnagyobb halat Horváth Zsolt vendéghorgász fogta, az uszonyos súlya meghaladta a 14 kilogrammot. Gratulálunk minden résztvevőnek, köszönjük a cégvezetésnek a verseny támogatását, a szervező kollégák segítését, és külön köszönet a zsennyei horgásztó csapatának a kiváló helyszínért!

fotók: Csizmazia Károly