Hírek

Hírek

M3-as metró: Bemutatjuk a Vasúttechnika munkáját a két nemrég átadott állomáson

M3-as metró: Bemutatjuk a Vasúttechnika munkáját a két nemrég átadott állomáson

A SWIETELSKY Vasútechnika Kft. – mint arról korábban részletes cikkben is beszámoltunk – tavaly decemberben fejezte be a vágányépítést az M3-as metró vonalán. Ennek köszönhetően, az Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomás együttes átadása (március 20.) után nyílt meg a lehetőség, hogy a szerelvények a két végpont - Újpest-Központ és Kőbánya-Kispest - között megszakítás nélkül közlekedjenek. Májusig azonban nem lehet még le- és felszállni a Nagyvárad tér és Lehel tér megállónál, azokat ugyanis tervezetten májusban vehetik birtokba az utasok. Az állomások a SWIETELSKY Építő Kft. munkájával újulnak meg. 

A Vasúttechnika a vonalon nemcsak a vágányhálózat átépítéséért, hanem a gyengeáramú rendszerek kiépítésért is felelt. Felújították a régi, megmaradó vasúti biztosítóberendezést, valamint a legmodernebb technológiával egy teljesen új tűzjelző hálózatot építettek ki. Az Arany János utca és Nyugati pályaudvar átadóján készült videónkban bemutatjuk azokat a rendszereket (utastájékoztatók, vizuális és hangos segélykérők, tűzcsapok, kamerák, füstérzékelők), technológiai eszközöket, amelyek az utasok biztonságát és tájékoztatását szolgálják.

 

 

A kivitelező cég a metrófelújításhoz kapcsolódóan a BKV Kőér utcai járműtelepén, valamint a Szabó Ervin téri Diszpécserházban is végez munkákat, ezek jelenleg is folyamatban vannak.