Hírek

Hírek

Már zajlik a két állomás átadója az M3-as metró vonalán

Már zajlik a két állomás átadója az M3-as metró vonalán

A terveknek megfelelően az M3-as metróvonalon január 23-án hétfőn megkezdődött a Ferenciek tere és a Deák Ferenc téri állomások átadása. Ma reggel részletes képriportban számoltunk be az utasforgalom előtt megnyíló két újabb állomásról.

Az állomások újjászületése a Lehel tértől a Nagyvárad térig a SWIETELSKY Építő Kft. kivitelezésében valósul meg, a vasúti sínrendszert pedig az azonos konszernhez tartozó, külön irányítású Swietelsky Vasúttechnika Kft. építi ki. Az egyes szakági terveket a FŐMTERV Zrt. készítette.

Friss hír, hogy az átadó előtti órákban az aluljáró szintről az átszálló szintre vezető rövid mozgólépcsők egyike meghibásodott. Ugyanakkor lapunk információi szerint nem a generálkivitelező SWIETELSKY Építő Kft.-vel kötött szerződés keretében újították fel az érintett mozgólépcsőt, hanem a BKV által megbízott cég kivitelezte annak felújítását.

A helyszínen kapott információink szerint a mozgólépcső az elmúlt hetekben rendben üzemelt, a mostani meghibásodást valószínűleg építési törmelék okozta, és várhatóan délutánig megszüntetik a problémát.

A mai átadók után a Kőbánya-Kispest végállomástól már a Deák Ferenc térig lehet utazni a metróval, így Dél-Pest felől átszállás nélkül elérhetővé válik a belváros, az M1-es földalatti, valamint az M2-es metró.