Hírek

Hírek

A Vasúttechnika is részt vesz a metróbaleset utáni helyreállításban

A Vasúttechnika is részt vesz a metróbaleset utáni helyreállításban

Minden lehetséges erőforrásával segít a Swietelsky Vasúttechnika Kft. a hétvégén történt M3 metróbaleset okozta károk helyreállításában a Kőbánya-Kispest végállomásnál.

A cég lapunknak adott tájékoztatása szerint valamennyi gépi és személyi állományát a BKV Zrt. rendelkezésére bocsátotta annak érdekében, hogy a baleset következtében megsérült vasúti pályát és minden érintett tartozékát szakszerű módon és a lehető legrövidebb időn belül megjavíthassák, az utasok pedig mielőbb ismét használatba vehessék a 2020. októberében forgalomba helyezett szakaszt.

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. jelenleg is az M3 metróvonal felújításán dolgozik.   

A január 21-én éjszaka történt metróbaleset körülményeivel kapcsolatban nemcsak az illetékes hatóságok indítottak eljárást, hanem a BKV is azonnal vizsgálni kezdte. A közlekedési vállalat közleménye szerint az elsődleges vizsgálat megállapította: a balesetet emberi mulasztás okozta. A Kőbánya-Kispest állomás kihúzójában az egyik metrószerelvény ugyanis tilos jelzésre indult el, ráadásul a szerelvényen a vonat indítását, mozgását, sebességét folyamatosan felügyelő rendszert is kikapcsolták. A jelenlegi adatok szerint minden egyéb biztonsági rendszer (pl. autóstop) működött. A vizsgálatok tovább folytatódnak.