Hírek

Hírek

M3: tartják a határidőt, augusztus 15-én újraindulhatnak a metrószerelvények

M3: tartják a határidőt, augusztus 15-én újraindulhatnak a metrószerelvények

Ütemterv szerint halad az M3-as metró felújításában részt vevő Swietelsky Vasúttechnika Kft. a nyárra tervezett felújítási munkálatokkal – tudtuk meg a kivitelező cégtől. Mint azt korábban megírtuk: a metrófelújítás további részfeladatai csak áramtalanítás mellett végezhetők el, ezért kellett június 18-tól nyolc hétre lezárni a középső és a déli szakaszt. A metróforgalom az eredeti tervek szerint augusztus 15-én újraindulhat – erősítette meg közleményben a BKK (Budapesti Közlekedési Központ).  

 

Fotó: Dernovisc Tamás/magyarepitok.hu

 

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. a nyolchetes vágányzárban tervezte a Lehel téri vágánykapcsolatok kitérőinek átépítését, amely kiemelten fontos a vágányzár utáni időszakban a Deák tér és Dózsa György állomások közötti munkaterületek megközelítéséhez, a felújítási munkálatok sikeres folytatásához.

Ebben az időszakban készül el továbbá

  • a Nagyvárad tér és Deák tér közötti területen a vízelvezetés, a kábeltartórendszer, gyengeáram az optika gerinc és segédoptikai hálózat, valamint az alagútvilágítás véglegesítése;
  • a diszpécserház épületének 4-5. emeletén a KUD, MÜDI, KFM (Központi Utasforgalmi Diszpécser, Műszaki Diszpécser, Központi Forgalmi Menetirányító) és távközlési szerszoba teljes, illetve részfelújítása (erről nemrég közöltünk részletes cikket és fotókat), ezen belül építészeti, épületgépészeti elektromos és gyengeáramú munkák végzése.

Ennek köszönhetően a KFM a már felújított helységbe költözhet vissza, így a további munkák már nem zavarják a forgalom irányítását.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Mindezeken túl számos fontos munkavégzés is folytatódott:

  • alagútszigetelés, tűzivíz építés, vágányépítések, kábelek tűzgátló bevonatának végzése.

 

„Mindenhol nagy erőkkel zajlik a komplex alagútfelújítás is, hogy az utazóközönség mielőbb birtokba vehesse a korszerű, felújított metrót” – közölte lapunkkal a Vasúttechnika illetékese. A munkálatokat lapunk folyamatosan követte, júniusban részletes cikket közöltünk a feladatokról.

 

Változik a metróközlekedés és a pótlóbuszok közlekedése is

A BKK közleményben erősítette meg, hogy az M3-as metró vonalán nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus 15-től újra jár a metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között. A Kálvin tértől továbbra is metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér környéke az M30-as állomáspótló busszal, illetve alternatív járatokkal közelíthető meg. Ezt megelőzőleg, illetve ezzel egyidejűleg – augusztus 13-16. között – 4 napon át pótlóbusz jár az M3-as metró helyett az újpesti szakaszon is.  

Pontos információk a BKK közleményében olvashatók.