Hírek

Hírek

M3: Videón a metrófelújítás nyolchetes vágányzár alatt készülő munkái

M3: Videón a metrófelújítás nyolchetes vágányzár alatt készülő munkái

Augusztus 15-én véget ér az a nyolc hétig tartó vágányzár az M3-as metró vonalán, ami a Göncz Árpád városközpont és a Kőbánya-Kispest állomások közötti szakaszt érinti. Az egyik kivitelező cég, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. pár nappal ezelőtt tájékoztatta lapunkat arról, hogy határidőre befejezik a tervezett munkálatokat az alagútban és a diszpécserházban. Az állomások kivitelezésén a SWIETELSKY Építő Kft. dolgozik.

Most a BKV Metró Felújítási Projekt Igazgatósága videón mutatja be, hogy hol tart a rekonstrukció az egyes állomásokra lebontva.  

A lezárás alatt hosszabb idejű, tartós üzemszünetet igénylő munkafolyamatokat végeznek, a leglényegesebb feladatok ezek közül a Lehel téri kitérő körzet átépítése és a Szabó Ervin téren található diszpécserházban működő munkaállomás felújítása. (Utóbbiról lapunk nemrég részletes cikket közölt.)

 

Fotó: Horváth Bence/m3felujitas.hu

 

A Dózsa György úti állomáson az utólagos akadálymentesítés részeként a liftek beépítését végzik. Az utolsó szakaszban újul meg a Lehel tér és Nagyvárad tér. Korábban ezek az állomások töltötték be a fordító állomások szerepét, így elsősorban még bontási munkálatok zajlanak, valamint szigetelésjavítások és azbesztmentesítések történnek (Az azbesztmentesítésről korábbi cikkünk itt olvasható).

 

Fotó: Horváth Bence/m3felujitas.hu

 

A Nyugati pályaudvar, Arany János utca, Deák Ferenc tér, Ferenciek tere állomásokon a mozgólépcsők beépítése és a ferdepályás felvonók szerkezeti kialakítsa eltérő ütemben halad, egyes helyszíneken még az előkészítésnél tartanak más helyszíneken már a beépítés is megtörtént. A gépészeti rendszerek elhelyezése és a burkolatok szerkezeti kialakítása, sőt felrakása is párhuzamosan történik.