Hírek

Hírek

Összesen 32 kalapáccsal dolgozik ez a szabályzógép

Összesen 32 kalapáccsal dolgozik ez a szabályzógép

Három részből álló géplánccal végeztek éjszakai pályakarbantartási munkálatokat a Swietelsky Vasúttechnika Kft. szakemberei a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A MÁV FKG Kft. megbízásából, egy, az ország egész vasúti hálózatára kiterjedő keretmegállapodás alapján dolgozik a cég. Ott jártunkkor a 20-as vasútvonalon Szombathely-Székesfehérvár között végzett szabályozási munkákat a géplánc, melynek az ostffyasszonyfai éjszakai vágányzár is a része volt.

 

 

A három részből összekapcsolt munkagép első tagja a 09-32 CSM típusú vonali szabályzógép, amelynek szatellites szerszámszekrénye biztosítja a folyamatos haladást aláverés közben. Munkavégzés során a két különálló aláverő aggregát - amely 32 db különböző kialakítású tömörítő kalapácsot foglal magába - szükség esetén egymástól függetlenül is működtethető.

 

 

A géplánc másik eleme, az SSP-110 -es ágyazatrendező már akár egy menetben is képes a megfelelő ágyazatprofil kialakítására és a vágány kisöprésére, melynek következtében alkalmas 700-1400 m/órás teljesítményre.

 

 

Az összekapcsolt elemek harmadik része pedig a DGS 62N vágánystabilizátor. Ennek egyik nagy előnye, hogy rendelkezik Windows alapú ALC rendszerű számítógéppel és 8 csatornás regisztráló berendezéssel, így lehetőség nyílik a stabilizálás után a vágánygeometria regisztrálására, kiértékelésére is.

A fent felsorolt 3 gép alkotta géplánc akár óránként 1100-1400 vágányméter fenntartási teljesítményre is képes.