Hírek

Hírek

Fontos munka fejeződött be a metrókiszolgálásban decemberben

Fontos munka fejeződött be a metrókiszolgálásban decemberben

Az ütemterv szerint decemberre befejezték a Swietelsky Vasúttechnika Kft. szakemberei a III. számú líra (több párhuzamos vágány egy anyavágánnyal összekapcsolva - a szerk.) átépítését, amely az egyik nagyon fontos része a BKV Kőér utcai járműtelepén folyó, M3-as metró felújításához kapcsolódó kivitelezéseknek.

 

 

Közben biztosították a metróvonal üzemszerű kiszolgálását, valamint az üzemelő vágányok üzembiztonsági feltételeit. (A líra vágányain folyó munkálatokról itt írtunk korábban, amikor fotógalériát is készítettünk a dolgozó nehézgépekről.)

A decemberben befejezett munkafázisban a tárolócsarnok előtti III. számú líra összesen nyolc vágányát (XX-XXVII. számú vágányok), és hat csoport kitérőjét teljesen átépítették, és megtörtént a zúzottkő ágyazat cseréje is.

 

 

A beton kábelalagút felett a vágányzónákban új vasalt betonlemezeket építettek, a vágányokat erre a pályabetonra rögzítették. Megtörtént a meglévő szivárgórendszer tisztítása, valamint a tisztítóaknák javítása is. A felszíni munkák a téli időszak végén, az időjárás függvényében folytatódnak.