Hírek

Hírek

Látványos kisfilm készült a felújított Gödöllő-Hatvan vasútvonalról

Látványos kisfilm készült a felújított Gödöllő-Hatvan vasútvonalról

Lezárult a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) egyik legjelentősebb Budapestet érintő fejlesztésének egy szakasza. A 80a vasútvonal Gödöllő és Hatvan közötti részén a Swietelsky Vasúttechnika Kft. mintegy 27 kilométer hosszan korszerűsítette a vasúti pályát.

Videónkban megmutatjuk többek között a projektben elkészült új vasúti infrastruktúrát, a peronokat és a peronaluljárókat, a felüljárókat, valamint az új állomásépületeket, köztük a gödöllői vasútállomás épületegyüttesét is.  Ezen felül különleges felvételek láthatók a projekt keretében Gödöllőn megépült Köztársaság úti, kétsávos felüljáróról is, melynek köszönhetően számottevően csökkent a reggeli és délutáni forgalmi csúcsokban a várakozási idő.

A Gödöllő-Hatvan vasúti vonalszakasz megújításának kivitelezési munkái még 2018-ban kezdődtek. 2019-ben egy 10 hónapig tartó teljes kizárásos vágányzár alatt épült át Gödöllő állomás vágányhálózata, Gödöllő és Aszód között mind a két vágány, illetve több fázisban Aszód állomás is. A beruházás során a Swietelsky Vasúttechnika Kft. nagygépei - az SMD-80-as átépítő gép, a SUZ-350-es építő, illetve bontó szerelvények, illetve a PM-1000-es alépítményjavító géplánc - is dolgoztak.